Här är världens enda gatlegala Aston Martin Vulcan

När Aston Martin tog fram sin supersportbil Vulcan var det med bara en sak i åtanke: bankörning. Därför fick ingen av de 24 bilarna framföras på gatan. Men så är det inte nu längre!

Motorsportsföretaget RML Group har nämligen byggt om en av bilarna, med stöd av Aston Martin, så att den numera är gatlegal.Ändringar har gjorts både utanpå och inuti bilen.Den kanske mest uppenbara skillnaden mellan en vanlig Vulcan och RML:s Vulcan är att den sistnämnda har större strålkastare fram (liknande de på 

nya Vantage) samt sidobackspeglar hämtade från DB11.

Svårare att lägga märke till är att även frontsplittern kapats, att bakljusen fått ett annat glas och att den stora vingen fått blinkers på sidorna.

Inuti kupén har racingstolarna bytts ut och instrumenteringens vassa kanter täckts över för att förbättra krocksäkerheten. Racingratten är dock kvar om än i modifierad form.

Under skalet har V12-motorn på 7,0-liter och 800 hästkrafter bland annat mappats om för att klara utsläppskraven. Även avgassystemet är utbytt.

För att bli mer ”användbar” till vardags har utväxlingsförhållandet ändrats och racingfjädringen bytts ut.

Se mer i klippet ovan!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!