Här kraschar rallystjärnan Carlos Sainz i Dakarrallyt

Den tvåfaldige rallyvärldsmästaren Carlos Sainz kraschade våldsamt på den fjärde sträckan i sitt tionde Dakarrally.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Spanjoren Carlos Sainz är en sann veteran inom rallysporten. Han vann två världsmästartitlar i WRC innan han la av år 2005, och har vunnit 27 sträcksegrar i Dakarrallyt sedan 2006.

Men den 28:e sträcksegern får nu vänta minst ett år, efter att Sainz bröt på sträcka fyra i årets Dakarrally genom Sydamerika. Sainz och hans kartläsare försökte vinna igen tid de tappat vid ett tidigare navigeringsmisstag, men i en högerkurva strax innan målgången mellan Tupiza och Oruro i Argentina pushade Sainz lite för hårt och bilen tippade över, missade precis två illa placerade åskådare och voltade nedför slänten.

Sainz klarade olyckan med smärtor i ryggen, men bilens skador var för allvarliga för att kunna repareras.

– Det är naturligtvis förkrossande att behöva bryta. Vi har haft bra fart genom hela rallyt, sa Sainz i ett uttalande efter olyckan.

Årets Dakarrally är det 39:e i ordningen, och avslutas i Buenos Aires den 14 januari efter sträckor i Paraguay och Bolivia. Tävlingen har redan skördat flera stora namn. Just nu leder fransmannen Stephane Peterhansel bilklassen, drygt en sekund före landsmannen Sebastian Loeb. Båda i Peugeot.

Rallyt är en av världens tuffaste motortävlingar. I början gick rallyt från Paris till huvudstaden i Senegal, men flyttades till Sydamerika år 2006 av säkerhetsskäl.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!