Heikki Kovalainen ny andreförare i Renault

Renault meddelade idag via ett pressbrev hur teamet kommer att se ut kommande säsong. Det blir som ryktet ett tag sagt att finländske Heikki Kovalainen kliver upp från testförareplatsen till andreförare bakom Giancarlo Fisichella som blir försteförare.

Renaults högsta höns Carlos Ghosn sa en gång att han kan tänka sig lägga ner Renaults F1-stall men ”så länge vi vinner så fortsätter vi. Det är oslagbar marknadsföring”. I dag meddelade Renault hur kommande säsong ska vinnas.

Fernando Alonso bekräftade redan i vintras att han inte kommer att köra för Renault 2007 utan hade då skrivit kontrakt med McLaren. Sedan dess har spekulationerna varit vilda men idag gav Renault ännu mer ljus i tunneln.

Flavio Briatore är kvar som teamchef och större delen av manskapet likaså. Briatores kontrakt sträcker sig nu över säsongen 2008. Giancarlo Fisichella blir försteförare och hans stallkamrat heter Heikki Kovalainen, just nu testförare i Renault.

Det beskedet innebär att Kimi Räikkönen definitivt inte kommer att köra Renault och hos McLaren är Alonso och då återstår egentligen bara Ferrari. Chansen att Kimi Räikkönen skulle köra i samma team som Alonso eller Michael Schumacher är otroligt liten och ryktena om att Schumacher ska lägga av efter årets säsong får nu ännu mer tändvätska. Ferrari har dock sagt att de ska meddela sin ”laguppställning” till nästa år nu i helgen under Italiens GP, samtidigt har Schumacher sagt att han vill få mer betänketid eftersom pressen från media är så stor.

Vem är Heikki Kovalainen då? Född 1981 som sedan 2004 varit andre testförare åt Renault och från i år förste testförare. 2005 blev han tvåa i GP2 mästerskapet som vanns av Nico Rosberg. De flesta tror att Kovalainen kommer få en fantastisk debutsäsong i F1, han har alla förutsättningar både talang- och materialmässigt.

I och med den omplaceringen får Renault två nya testförare. De heter Nelson Piquet Junior och Ricardo Zonta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!