071120-stcc-rykten-2008

Heta STCC-rykten!

Bakom kulisserna snackas det mycket STCC nu. Audi lägger ned? Picko Troberg tar över Honda? Ska Flash köra Saab? Det strömmar in folk till Carrera Cup och inte vilka som helst!

Det är en hektisk tid för motorsportutövarna nu, även om det inte körs en meter på banorna. Men sponsorerna till nästa säsong ska fångas in, det ska byggas nya bilar, och kanske skall det köpas in helt nytt material.

Audis KMS-team under ledning av Tommy Kristoffersson kommer inom en snar framtid att meddela att de inte kör STCC 2008. Tyska Audi Sport klarar inte av att tidsmässigt bygga både DTM- och STCC-bilar och med gamla Audi A4 är KMS chanslösa. Möjligen hittar bilarna köpare hos privatförare. Enligt vad Teknikens Värld erfar kommer Tommy Kristoffersson i stället att vända sig till Carrera Cup och där driva ett tvåbilsteam.

Ett annat hett rykte säger att Picko Troberg kommer att leda Hondas STCC-satsning 2008. Han kommer att göra det med fjolårets STCC-vinnare – Thed Björk!

Tomas Engström kommer att kvarstå i föraruppställningen. Kan detta stämma? Vem kör i så fall den andra Volvon bredvid Robban Dahlgren?

Och vad sägs om skvallret att Flash Engineering förhandlar med Saab – igen – om en STCC-satsning. Där lär även förekomma snack med Seat. En av teamets BMW-bilar är i alla fall såld till Finland. 

Ett par Vauxhallbilar från BTCC sägs också vara på väg till Sverige och där ryktas unge Joakim Fridh vara en av förarna. En annan yngling, David Björk, sägs också få nytt material och ett vinnande sådant.

Carrera Cup förefaller bli rekordstort i år, det kan bli över 30 bilar på startlinjen. Det gäller bara att få tag på de åtråvärda bilarna som inte tillverkas i allt för många exemplar. Och alla vill förstås ha nytt material. Vilka som lyckas återstår att se, men vi har hört talas om ett nytt fyrbilsteam där en av Sveriges mest omskrivna manliga skådespelare kommer att ingå!

Nu återstår att se hur mycket av allt det här som kommer att stämma. Förhandlingar pågår fortfarande i många fall och i motorsport kan allt spricka även om det föreföll klart i morse.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!