060826_hohental

Hohental leder brittiska Formel Renault!

Den 21-årige svenske racerföraren Sebastian Hohenthal fortsätter att rada upp segrar i det brittiska Formula Renault mästerskapet. Hittills i år har han hunnit med sex stycken och har nu lagt beslag på mästerskapsledningen.

Efter att ha tagit starten från andra startruta i första racet på Brands Hatch utanför London så drygade dalmasen ut ledningen och vann i dominant stil. Sebastians konkurrent om mästerskapet, irländaren Patrick Hogan lyckades inte bli bättre än sexa i det täta fältet bakom den bortflyende svensken. 

Vinsten och två poäng för snabbaste varv innebär att han gick upp i ledning i mästerskapet med 4 poängs marginal. I dagens andra race utökade han mästerskapsledningen med en tredjeplats som gav ytterligare 5 poängs försprång i täten. I de två avslutande tävlingarna på Silverstone om tre veckor har nu Sebastian Hohenthal skapat sig ett gyllene läge att säkra titeln med sina 9 poängs marginal i serietabellen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!