Foto: WTCC

Honda bekräftar Tarquini och Monteiro för WTCC 2014

Honda Racing Team JAS har bekräftat att nuvarande förarna Gabriele Tarquini och Tiago Monteiro fortsätter med stallet i WTCC 2014.

51-åriga Tarquini, som tog WTCC-titeln 2009, ligger tvåa i årets mästerskap och är glad över att fortsätta med Honda nästa år.

 – Jag är stolt över min långa relation med Honda, från BTCC-eran på 90-talet till i dag. Känslan är god inom teamet och alla jobbar mot samma sak, att vinna tävlingar. Vi har utvecklat dagens bil till en vinnare och snart börjar vi arbetet med 2014-bilen. Att Honda förnyar förtroendet för mig känns mycket bra, säger Tarquini.

 Monteiro, som har tagit fyra WTCC-segrar, är likt Tarquini glad över en fortsättning med den japanska biltillverkaren.

– Det är en stor ära för mig att fortsätta då jag har varit med projektet sedan början och haft en aktiv del i utvecklingen av Hondan till en vinnarbil, säger Monteiro.

Honda kommer tävla med en helt ny bil nästa år, byggd enligt det uppdaterade WTCC-reglementet som innebär mer effekt, större hjul, mer aerodynamik och större frihet i det tekniska reglementet för att minska skillnaderna mellan grundbilarna.

 Hårdast motstånd för Honda väntas från Citroën som storsatsar med tre bilar för rallyfantomen Sebastien Loeb och nykrönta WTCC-mästaren Yvan Muller, samt ytterligare en ännu obekräftad förare. Svenskteamet Nika Racing jagar fortsättning i WTCC nästa år, men har ännu ej bekräftat deltagande officiellt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!