090306-honda-f1-brawn-gp

Honda F1 blir Brawn GP

Efter månader av väntan, rykten, hopp och förtvivlan är det äntligen officiellt att före detta Honda-teamet blir kvar i Formel 1, nu som Brawn GP.

Det är Ross Brawn som tar över teamet och i går kom han slutligen överens med Honda om ägarbytet. Samtidigt tillkännagavs att Brawn GP kommer att använda sig av Mercedes-motorer och att förarna blir Jenson Button och Rubens Barrichello. Ett rutinerat par minst sagt med totalt 423 starter i Formel 1. Vilka övriga sponsorer som står bakom sägs det inget om, inte heller hur många av de 700 anställda vid fabriken i Brackley som kommer att avskedas. Enligt uppgift kommer bilarna att bli lackerade i gult, svart och vitt. Bilen, BGP 001, kommer att göra en första test på Silverstone i dag (allt bakom lyckta grindar) och sedan blir det tester i Barcelona nästa vecka och i Jerez i södra Spanien 15-17 mars. Formel 1-VM startar 29 mars i Australien.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!