090216-honda-f1-kvar

Honda F1 Racing söker regeringspengar

Hondas Formel 1-stall söker förtvivlat pengar för att kunna överleva. Nu har de sällat sig till andra i den brittiska bilindustrin som söker hjälp av den brittiska regeringen.

Namnet till trots är Honda F1 Racing baserat i England, men det japanska bilföretaget drog redan förra året in sponsorpengarna och lade ner verksamheten. Sedan dess har stallets ledare Nick Fry sökt investerare som varit redo att ta över ruljansen. Bland de som lagt ett bud finns för övrigt han själv!

Nu har Honda F1 Racing vänt sig till brittiska regeringen som lovat 2,3 miljarder pund, motsvarande 26,3 miljarder kronor, till landets bilindustri som går på knäna ekonomiskt, som överallt annars i världen.

Enligt regeringens taleskvinna fyller Honda F1 Racing de kriterier som krävs. De har en omsättning runt 24 miljoner pund, motsvarande274 miljoner kronor ,är framstående i utveckling, arbetar för att minska koldioxidutsläppet på sina produkter och skapar arbetstillfällen. 

Det innebär att alla brittiska Formel 1-stall, och WRC-team, kan söka bidrag från regeringen.

Honda F1 Racing vill inte kommentera saken.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer