Honda Civic WTCC

Honda går in i WTCC med nya Civic

Japanska Honda gör en fullskalig satsning i WTCC nästa år. De kommer troligen att tjuvstarta med de avslutande tävlingarna av årets mästerskap.

Det är med nya versionen av Civic som Honda tänker försöka utmana främst Chevrolet och BMW. De kommer att utveckla en helt ny 1,6-liters turbomotor för ändamålet. Utvecklingen sker på Hondas egen utvecklingsavdelning men tillverkningen görs av Mugen. Själva bilen byggs av itaienska Honda-specialisten JAS Motorsport.

 Det blir två bilar men inget är klart vem som ska köra dem. Tomas Engström som gör comeback i STCC i år med en Accord kommer att få en Civic i ett senare skede och då blir det troligen ett tvåbilsteam för Honda i STCC, där Accorden fortsätter med andreföraren.

Chevrolet avstår engelska BTCC i år för att satsa alla resurser på WTCC. Lada kommer att göra inhopp i serien. BMW utvecklar ingen WTCC-bil av senaste trean men det kommer att vara bilar med av den förra generationen. Inte heller Seat är med officiellt, men spanska bilar kommer att förekomma.

 Hur det blir med Volvos deltagande är oklart, men ryktet säger att det inte blir någon full satsning utan möjligen några enstaka inhopp.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!