Honda Civic Tourer BTCC Foto: Honda Racing Team

Honda gör en Volvo – tävlar med kombi i BTCC

Honda Racing Team kommer att tävla med nya kombimodellen av Honda Civic i BTCC 2014, den första kombin i mästerskapet sedan Volvo tävlade med 850-kombin för 20 år sedan med Rickard Rydell.

Team Dynamics, som säkrade både team- och märkesmästerskapet i årets BTCC, bygger de nya kombibilarna, samtidigt som Neil Brown bygger en ny tvåliters turbomotor.

– 2013 var en oerhört konkurrenskraftig BTCC-säsong. Självklart var det en besvikelse att vi inte kunde ta förartiteln, men jag är säker på att 2014 kommer bli ett bra år för teamet och speciellt med den nya bilen, säger Honda-föraren Gordon Shedden, som säkrade förartiteln 2012.

Introduktionen av kombin innebär att det kommer finnas två Honda Civic-modeller i BTCC nästa år då Eurotech Racing, som säkrade årets förartitel med Andrew Jordan, kommer fortsätta tävla med hatchback-modellen.

– Det må va en kombi, men det är fortfarande en Civic, bilmodellen som har säkrat samtliga BTCC-titlar under de tre senaste åren. Jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger Shedden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!