090227-honda-f1-ut-in

Honda in eller ut i Formel 1?

Det som tidigare hette Honda Racing siktar alltjämt på att komma till start i årets Formel 1-VM, men turerna kring stallet är många.

Det som först sades var att de tidigare cheferna Ross Brawn och Nick Fry på egen hand försökte hitta finansiärer. Nu verkar det som om konstruktören Ross Brawn är ensam kvar, det är i alla fall han som talar när det behövs och det har tidigare inte varit hans starka sida, han har hållit sig på den tekniska sidan. Bernie Ecclestone säger i intervjuer att han erbjudit teamet finansiell hjälp men att de tackat nej. Sedan dök Richard Branson (Virgin) upp på scenen och uppgavs vara intresserad av att köpa teamet. Nu verkar även han vara borta ur bilden och många tror att han var med bara för egen PR för sina företag. Honda säger ena dagen att det inte finns några seriösa spekulanter. Nästa dag går rykten om att de trots allt ska hjälpa teamet så att de kan komma till start. 

Ett av de senaste ryktena är att teamet ska testa på måndag i England. Ett stort problem är dock att de inte har några motorer eftersom Mercedes inte levererar innan de fått ekonomisk garanti. Sedan sägs att testteamet har fått order om att åka till Spanien för två testsejourer i mitten av mars, rummen är bokade. Men det bästa rykten kommer sist. Enligt välinformerade sajten crash.net är Bruno Senna borta ur bilden som förare då hans sponsorpengar från Brasilien frusit inne. Och vem kliver då fram som trolig ersättare om inte - Rubens Barrichello! Med 258 Grand Prix under bältet anses han vara en tillgång för stallet med all sin rutin. Enligt crash.nets källor sprider Ross Brawn ut rykten i lagoma doser för att hålla sin personal lugn och källan säger vidare att "om det om ett par dagar skrivs att stallet är sålt för 120 miljoner dollar" så är det bara skitsnack. Härlig soppa detta. Vi håller i alla fall tummarna för att de fixar det så det blir full grid i Melbourne 29 mars!

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!