070504_honda_f1

Hondas F1-bil har fått elefantöron

Inför F1-loppet i Barcelona den 13 maj pågår teamens tester av sina bilar för fullt. I torsdags morse chockade Honda alla när de rullade ut ur garaget med sin F1-bil.

McLaren fick många att höja på ögonbrynen i Barcelona tidigare i veckan när de skulle testa deras nya frontvinge som såg aningen lustig ut. Det var ingenting jämfört med vad Honda visade under gårdagens tester när de kom ut med sin bil RA107 som hade stora dynamiska vingar på noskonen. Folk på plats kallade genast påhittet för ”elefantöron”.

Dessa ”öron” är dock inte ett skämt, utan är bara en del utav många aerodynamiska modifieringar som Honda testar denna vecka inför Spaniens Grand Prix som körs nästa helg.

Bilderna nedan visar några klassiker från tidigare år. Sökandet efter optimal aerodynamik har inte alltid gett perfekt design...

Foto: Williams F1

Foto: Marchives.com

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!