060125_honda_wada Foto: Honda

Hondas president inte nöjd med nya F1 reglerna

Honda racings president, Yashuiro Wada, är inte nöjd med de nya F1 reglerna. Han anser att reglerna måste diskuteras med FIA eftersom det är fler som inte tycker de är bra.

Inte helt oväntat har FIA: s förslag om billigare Formel 1 (se tidigare artikel under Motorsport) stött på patrull. Honda Racings president Yasuhiro Wada sa under testerna i Barcelona att regeländringarna måste diskuteras. Wada sa att några av de nuvarande medlemmarna i F1-organisationen inte alls gillade de föreslagna åtgärderna. 

Det handlar, för Honda, inte så mycket om de pengar vi lägger ner utan om teknologi. Vi tävlar för utvecklingens skull, sa Wada. Om det blir strikta regler om en gemensam motorstyrning, att en växellåda måste hålla tre lopp och så vidare är det ingen utmaning för oss. Honda är ett av fem team som hotar att skapa en egen F1-serie om inte de får som de vill. Fortsättning följer. Garanterat.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!