Hornish förstörde familjefest i Indy 500

Sam Hornish förstörde familjen Andrettis familjefest vid helgens Indy 500. I sista kurvan passerade han 19-årige Marco Andretti och vann med 0,0635 sekunder!

Det blev en kolossal fight om segern i Indy 500. Med fyra varv kvar ledde Michael Andretti, Marcos pappa, men fick se sig passerad av sonen två varv senare, då med Sam Hornish i hälarna. Hornish gjorde ett par försök som blockerades av den unge Indy-nybörjaren men i sista kurvan lyckades han ta sig förbi och vinna med den näst minsta segermarginalen i tävlingens historia. Bara Al Unser Jr och Scott Goodyears marginal 1992 har varit mindre, då 0,043 sek. Hornish såg ut som en slagen man efter 150 av de 200 varven då han fick köra en straffrunda i depån efter ett misslyckat tankstopp som kunde ha slutat illa. Men Hornish tog sig samman och med lite hjälp av gulflaggssistuationer som samlade ihop fältet kunde han vinna. Indys stora kelgris, Danica Patrick, var aldrig riktigt med i matchen men slutade på en respektabel åttondeplats.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer