Hyundai gör racingdebut i TCR

Hyundai lanserar sitt första racingprogram någonsin genom att göra senaste generationen i30 tillgänglig i TCR-specifiktation, samma reglemente som STCC byter till i år.

– Starten på vårt första program specifikt för banracing är ett mycket viktigt steg för Hyundai Motorsport. TCR-reglementet har visat sig oerhört framgångsrikt och introduceras i ett växande antal mästerskap runt om i världen, säger Michel Nadan, teamchef.

Hyundai gjorde comeback i WRC 2014 efter att ha varit borta från motorsport sedan 2003 och tävlar med i20-modellen där i år.

Den nya i30-modellen i TCR-skrud kommer att börja testas under våren och levereras till första kunder i december.

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna Hyundai i den ständigt växande TCR-familjen. Vi ser fram emot att ha dem tävlandes i TCR International Series där vi inte tvivlar på att de kommer vara framgångsrika direkt, säger Marcello Lotti, chef för TCR.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!