Hyundai laddar inför rally-VM 2014

Hyundai har invigt sitt motorsportcenter i centrala Tyskland där förberedelserna inför rally-VM nästa år är intensiva.

Det var förra året som Hyundai förklarade att de ska ge sig in i rallycirkusen för att ta upp kampen med de två WRC-fabriksteamen Volkswagen och Citroën. Om nu inte de senaste årens dominant Citroën kastar in handduken för att i stället satsa på WTCC.

 I går invigdes Hyundai Motorsport GmbH officiellt i tyska Alzenau. Där råder just nu febril aktivitet med förberedelserna inför WRC-inträdet nästa år. 50 anställda rallyspecialister från elva länder jobbar under ett och samma tak som täcker en yta om 8200 kvadratmeter. Dubbelt så många räknar Hyundai med att aktivera när det väl är dags för tävling.

 Hyundai motorsportcenter är strategiskt placerat centralt i Tyskland med närhet till Hyundais teknik- och designcenter i Rüsselsheim, närhet till Hyundais huvudkontor i Offenbach och – så klart – närhet till testanläggningen som, när den står färdig, ligger i anslutning till Nürburgring.

 – Det är oerhört spännande och krävande att bygga upp ett nytt motorsportteam, en stor och angenäm utmaning och nu har vi den perfekta anläggningen för att kunna förbereda oss ordentligt för uppdraget, säger Hyundais teamchef Michel Nandan.

 Hyundai är alltså klara för WRC 2014. Toyota kan också vara på väg in. Om det i så fall blir redan nästa år får vi helt enkelt avvakta och se. Det har även ryktats om att Fiat och Suzuki har intresse av att köra i rallysportens kungaklass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!