I helgen avgörs rally-SM

27-årige hemmaföraren Jimmy Joge har trumf på hand när helgens rally-SM avgörs i Linköpingsskogarna. Men Peugeotföraren ställs mot två tunga veteraner, Mats Jonsson i Ford och Thomas Rådström i Subaru.

För Jimmy Joge räcker det med att bli trea, då spelar det ingen roll vad de andra två gör för resultat. Men "bara" trea är ett svårt läge. Slår man av på tempot är det lätt att göra misstag, nästan lättare än om det går för fullt. Mats Jonsson jagar sitt trettonde (!) SM-guld men måste bli bättre än trea för att utöka sin poängskörd eftersom en deltävling ska räknas bort. Thomas Rådström skulle egentligen inte ha kört rally-SM men gjorde ett par inhopp som slutade väl och då blev det en fortsättning för umeågrabben i Olsbergs rallyteam. Nu har de plockat fram det tunga artilleriet, en Subaru S10 WRC, som egentligen var placerad i malpåse.

- Jag siktar på seger, det är det enda som räknas, säger Thomas Rådström. Vinner jag och Jimmy gör något misstag är segern min. Men jag kan inte påverka resten, bara göra mitt bästa säger den redan fyrfaldige SM-mästaren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!