060818_f1

Indianapolis kvar i F1 - åtminstone över 2007

F1 loppet i Indianapolis har sedan förra årets däckskandal varit mycket omdiskuterat. Många anser att det inte borde få vara kvar på F1 kalendern men nu är ett nytt avtal påskrivet.

Det nya avtalet bekräftades av banans chef Tony George under gårdagen och det kommer gälla åtminstone över 2007, sen får vi ser hur det går.

Indianapolis rykte förstördes ganska ordentligt under säsongen 2005 när alla bilar med Michelindäck drog sig ur tävlingen innan start eftersom Michelinledningen sa att det inte var säkert att tävla på Indianapolis med deras däck. Sex bilar, som alla körde Bridgestone, kom till start och Ferrari kunde köra ett träningspass till seger och enkelt ta med sig 18 poäng när Renault stod på sidan och kammade noll.

Trots detta var över 100 000 personer på plats i årets lopp och det är framförallt det otroliga trycket från racingfansen som fått Tony George att söka ett nytt avtal med FIA.

2008 kommer ett nytt avtal, kallat Concordeavtalet, börja gälla inom F1 och det lär skaka om sporten ordentligt. Det var en av anledningarna som gjorde att parterna bara ville skriva avtal om ett år. Hur det sedan går för Indianapolis och F1 får vi helt enkelt vänta och se.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!