081218-tata-ferrari-f1

Indisk biltillverkare sponsrar Ferrari

Allt går inte i moll i motorsportvärlden. Mitt i alla rapporter om nedläggningar av team i Formel 1 och rally meddelas nu att den indiska biltillverkaren Tata blir sponsor åt Ferraris Formel 1-team.

Tata som biltillverkare har i stort sett ansetts vara ett skämt men tidigare i år visade de upp en liten familjebil som vad det lider ska bli världens billigaste bil, Tata Nano. Indiska Tata har inte heller undgått finanskrisen och rapporterade nyligen om ett försäljningstapp i november månad på 12 procent.

Men, de satsar nu för att ta sig ur krisen och gör det genom att gå in som sponsor åt världens mest berömda Formel 1-stall Ferrari. Hur stor satsningen är kommer att meddelas senare. Det är inte första gången Tata ger sig in i Formel 1. De låg till stor del bakom indiern  Narain Karthikeyans Formel 1-styrningar med  Jordan  2005 och senare Williams. Indien är också intresserade av att anordna ett eget Grand Prix.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!