Infiniti ger sig in i BTCC med krigsveteraner

I nästa års BTCC-säsong kommer Infiniti att köra med två bilar. I Infiniti-teamet kommer flera skadade krigsveteraner att arbeta.

Nissans premiummärke Infiniti kämpar fortfarande för att bli en större spelare i Europa och framförallt Storbritannien där man nu ger sig in i BTCC-cirkusen. Säsongen 2015 kommer Infiniti att ställa upp med två Q50-bilar som ska köras av ett stall som heter Infiniti Support Our Paras Racing.

Support Our Paras är en välgörenhetsorganisation som hjälper skadade fallskärmsjägare från Storbritanniens Parachute Regiment och racingteamet kommer delvis att drivas av skadade krigsveteraner. På sikt är det tänkt att bilarna ska köras av krigsveteraner men till en början är det Richard Hawken och Derek Palmer Junior som kör.

Infiniti-teamet kommer att ha sin bas på Mallory Park – en racerbana i Leicestershire som började sitt liv som en Royal Air Force-bas under andra världskriget.

Infiniti inräknat kommer startfältet i 2015 års BTCC att bestå av 14 modeller från 11 olika märken.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!