Inga Hondamotorer för Sauber i Formel 1 – fortsätter med Ferrari

Avtalet mellan Honda och Sauber om motorsamarbete har rivits upp. I stället meddelar man nu att man åter satsar på samarbete med Ferrari, i ett flerårigt avtal.

Dealen gällande motorleverans Sauber och Honda emellan gjordes upp mellan Honda Motorsports chef Masashi Yamamoto och dåvarande Sauberchefen Monisha Kaltenborn.

När Kaltenborn försvann ur bilden i juni satte sig parterna i nya möten och har nu kommit överens om att det är bäst att riva upp beslutet på grund av ”olika uppfattningar om framtiden”.

Honda har i sin tur tidigare sagt att de ska ta ett beslut om sin fortsättning i Formel 1 så sent som i oktober. I dag är McLarens deras enda kund och samarbetet knakar i fogarna på grund av uteblivna framgångar, mest beroende på motorn.

I dag meddelar Sauber att man i stället fortsätter med Ferrari-motorer, så som man gjort under totalt 17 år tidigare, med start 1997 (och undantag för åren med BMW-motor). Förhoppningsvis innebär detta att man får motorer som är av senaste snitt, och inte som i år – fjolårsmotorer.

Hur nu Hondas framtid i Formel 1 ser ut är oklar. Rykten gör gällande att McLaren är sugna på att (åter) använda Mercedes-motorer.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!