070531_mclaren_friade

Ingen åtgärd mot McLaren

Misstankarna om att McLaren givit stallorder i Monacos Grand Prix är borta. Det blir inget straff överhuvudtaget, vare sig poängmässigt eller ekonomiskt.

Det är klarlagt att de åtgärder som McLaren vidtog under Monacos Grand Prix var helt i sin ordning och inga åtgärder är nödvändiga, skriver Internationella Bilsportförbundet (FIA) i ett pressmeddelande.

McLaren sa under helgens Monacos Grand Prix åt  Lewis Hamilton att sakta ner efter sista depåstoppet för att säkra dubbelsegern. Stallet ville inte riskera att regerande världsmästaren Fernando Alonso skulle göra något misstag om Hamilton utmanade honom om förstaplatsen.

Tidigare på onsdagen hade F1-bossen Bernie Ecclestone hävdat att McLaren riskerade uteslutning ur mästerskapet:- Sådana stallorder är emot reglerna, sade Ecclestone.- De kan bli uteslutna ur mästerskapet eller få poängavdrag. Böter kommer inte att ha lika stor effekt på McLaren, som har så mycket pengar, som poängavdrag skulle ha. Bernies åsikter verkar dock inte ha spelat någon roll.Så därmed verkar det vara fritt fram att agera som McLaren gjorde i Monaco. Expertisen tror dock att Ferrari kommer att slå tillbaka resultatmässigt i nästa GP i Kanada. Ett måste för att hålla spänningen vid liv i årets F1-VM.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!