091118-kimi-f1-sluta-2010

INGEN FORMEL 1 FÖR KIMI 2010

Det blir ingen Kimi Räikkönen i Formel 1 nästa år. Hans förhandlingar med McLaren ledde ingen vart och det teamet var enda möjliga för finländaren.

Det behöver inte vara så, men troligen har därmed Kimi kört sitt sista Formel 1-lopp.

Hans lönekrav var för stora, parterna var oense om hur många dagar Kimi Räikkönen skulle ställa upp för teamet i övrigt och om han skulle få köra rally. Dessutom fanns Jenson Button på marknaden.

Så 2010 står Kimi vid sidan av Formel 1-banan men lämnar, förstås, dörren öppen för en comeback 2011. Ett möjligt alternativ då skulle vara Red Bull eftersom Mark Webber bara har ett år kvar på sitt kontrakt.

Red Bull skulle också kunna tänkas bli en partner till dess i rallysammanhang för den forne världsmästaren som enligt finska tidningar även blickar på att köra Le Mans.

Om även Heikki Kovalainen försvinner ur Formel 1-bilden finns det plötsligt ingen förare från våra breddgrader representerade i motorsportens kungaklass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!