100205 marcus gp2

Ingen lyckad dag för Marcus Ericsson

Marcus Ericsson var snubblande nära att bli åtta i dagens Asia GP2-lopp i Abu Dhabi. Det hade inneburit pole position i morgondagens Sprint race. Men…

Svensken startade på nittonde startruta efter ett dåligt kval där dels hans fly-by-wire system för gasen inte fungerade, dels blev han utskickad av teamet på banan då den var som halast.

I tävlingen avancerade han snabbt till tolfte plats men det berodde till största del på att många förare åkte av efter incidenter på den av inblåst sand halkiga banan.

I samband med det obligatoriska däcksbytet avancerade Marcus till nionde plats och när Giedo Van der Garde kraschade gick han upp till åttonde.

Innan dess hade dock Marcus varit av banan två gånger och det syntes tydligt hur hans bil understyrde och inte ville ta riktning i kurvorna.

Med fyra varv kvar hade Marcus backspeglarna fulla av Michael Herck och när denne gjorde ett omkörningsförsök krokade de ihop och det var slutåkt för Marcus. Han klassades som sjuttonde man och startar från den platsen i morgon. Ingen bra position i ett kort Sprintrace.

Resultat:

1) Oliver Turvey, England, 1,04,55 tim.

2) Davide Valsecchi, Italien, +0,618 sek.

3) Jules Bianchi, Frankrike, +7,372 sek

…17) Marcus Ericsson, Sverige.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!