Ingen Volvo i V8 Supercars 2017

I dag bekräftade teamet Garry Rogers Motorsport (GRM), som drivit Volvos i V8 Supercars-satsning i Australien, att de kommer byta från Volvo till Holden inför årets säsong.

– Efter att ha försökt extremt hårt att säkra Volvos V8-motor som har utvecklats och byggts i Sverige, och som inte har något användningsområde förutom i V8 Supercars, misslyckades vi till slut. Vi övervägde att köra Volvo-bilar med Chevrolet-motor, men traditionalisten i mig visste att det inte var rätt, säger Garry Rogers, teamägare.

GRM stämde Volvo i kampen för att försöka driva vidare S60-bilarna i Australien men misslyckades och bekräftade istället i dag att de kommer att bygga två nya Holden Commodore.

Teamet har hittills bekräftat en förare i form av Garth Tander som ersätter Scott McLaughlin som kommer att tävla för Ford-teamet DJR Team Penske under årets säsong.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!