070814-p-g-andersson-vm

Inget rally-VM utan körkort

Vår svenska rallystjärna P-G Andersson hade tänkt köra VM-deltävlingen i Finland kommande helg i sin nyinköpta Mitsubishi Evo 9. Det kan han nu bara drömma om – utan körkort blir det inget tävlande.

Det var i förra veckan som P-G Andersson körde en aning för fort. Tre mil från hemmet i Årjäng skulle han köra om ett gäng bilar på en väg med hastighetsbegränsningen 90 km/h. Det skulle han aldrig ha gjort. Mitt bland de omkörda bilarna befann sig en MC-polis som vinkade in P-G Andersson och tog honom för fortkörning. Eftersom körkortet rök så måste hastighetsöverträdelsen ha varit över 30 km/h.

Utan körkort får P-G Andersson inte köra helgens VM-deltävling i Finland. Rallyt körs på avlysta vägar och i ett flertal länder får man delta även om man är körkortslös – detta gäller dock inte i Finland och P-G Andersson får nu se rallyt från sidan. P-G Andersson hoppas nu i stället att han får vara med och köra deltävlingen i Tyskland två veckor senare.

Hur länge P-G Andersson kommer att vara utan körkort är okänt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!