071128-alonso-red-bull

Inget Red Bull för Alonso

Dietrich Mateschitz, ägare till Red Bull, säger i en intervju i Motorsport Aktuell att Fernando Alonso inte är intressant för Red Bull Racing kommande F1-säsong.

Fernando Alonso har flera gånger blivit länkad med Red Bull Racing till 2008 men nu avfärdar högste chefen det hela och säger att han inte är intresserad av Alonso för ett årslångt kontrakt. Och att teamet ännu inte är redo för en stor stjärna utan det är aktuellt först 2009, då är Alonso välkommen om han skriver ett längre kontrakt. Alonso är klart och tydligt ute efter ett årslångt kontrakt 2008 för att sedan kunna skriva på för Ferrari 2009. Enligt tidigare uppgifter är inte heller Renault intresserade av ett årskontrakt med Alonso så det börjar se ont ut om plats för den tvåfaldige världsmästaren. Dietrich Mateschitz säger att både Red Bull Racing och Toro Rosso har sina förare klara för 2008: David Coulthard, Mark Webber samt Seabastian Wettel och Sebastien Bourdais. I en annan del av F1-depån spekuleras det att såväl Ralf Schumacher som Giancarlo Fisichella är aktuella för Force India, alltså före detta Spyker.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!