071005-hamilton-friad

Inget straff för Lewis Hamilton

Lewis Hamilton upplevde ett par spännande timmar under fredagen. Han var kallad till tävlingsledningen i Kinas Grand Prix för att förklara sin körning bakom säkerhetsbilen i Japans Grand Prix.

Det fanns tre möjligheter. Antingen kunde Hamilton fråntas segern i Japan, flyttas ned tio placeringar på gridden nu i Kina eller undgå straff helt. Det blev det sistnämnda.

Under Japans GP hade Hamilton vid ett flertal tillfällen bromsat och accelererat bakom säkerhetsbilen. Vid ett tillfälle flyttade han sig långt åt höger att Mark Webber bromsade in för att inte köra förbi honom varpå Sebastian Wettel kolliderade med australiensaren.

Wettel blev för detta straffad genom att han skulle flyttas ned tio placeringar efter kvalet inför helgens GP i Kina.

Sedan tävlingsledningen, och FIA, tagit del av en amatörvideo på händelsen bestämdes det att Hamilton inte skulle straffas alls och att Wettels straff förvandlades till en varning.

Glöm inte att titta på filmen som friade Lewis Hamilton.

Detta är en kopia på ursprungliga filmen som visades på YouTube från början. Den är nu borttagen efter påtryckningar från F1-bossen Bernie Eccelstone.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!