Foto: Photo4 / PHOTO 4

Inget TCR i Monaco efter bråk med WTCC

Det verkar inte bli någon TCR-tävling i samband med Formel 1 under Monacos Grand Prix nästa år trots att tävlingen nyligen bekräftades, detta efter ett uttalande från arrangören.

”Automobile Club de Monaco motsäger absolut denna osanna information. Något kontrakt mellan TCR International Series och Automobile Club de Monaco har inte gjorts,” löd ett uttalande från arrangören av Monacos Grand Prix.

Händelsen lär vara kopplad till bråket mellan de två standardvagnsmästerskapen TCR International Series och FIA World Touring Car Championship.

TCR drivs av italienaren Marcello Lotti som tidigare drev WTCC, ett mästerskap som nu drivs av Francois Ribeiro från Frankrike.

WTCC avslöjade nyligen att de tillåter TCR-bilar i en klass inom mästerskapet nästa år, något som skapat stora kontroverser mellan de båda.

Båda mästerskapen har svenskteam som tävlar med WestCoast Racing i TCR och Polestar Cyan Racing i WTCC.

TouringCarTimes har kontaktat TCR International Series för en kommentar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!