100301 edward comeback

Internationell comeback för Edward Sandström!

Edward Sandström låg ganska lågt säsongen 2009 men nu tar racerföraren nya tag inför 2010. Det blir FIA GT3 European Championship i en BMW Z4 GT3.

Edward har velat ut på den europeiska scenen igen i flera år, allt sedan han vann Carrera Cup på hemmaplan 2007. FIA GT3 var ett mål redan när satsningen på Carrera Cup inleddes.

Nu blir drömmen verklighet och Edward kommer till start i en BMW Z4 som byggs av framgångsrika Schubert Motorsport. I serien, som körs parallellt med världsmästarserien FIA GT1 får han motstånd av bilar som Porsche, Ferrari, Audi och Aston Martin.

I GT3-mästerskapet tävlar man med två förare i två stycken entimmarslopp varje helg. Edward kommer att tävla tillsammans med Patrik Söderlund som har ett förflutet i långlopp och Carrera Cup.

Förarna graderas efter sina tidigare framgångar och beroende på hur högt de rankas viktas bilen efter det. Man får dock inte para samman två förare med högsta gradering, allt för att detta ska bli något av ett privatförarnas mästerskap.

Bilen paret ska tävla med har en fyraliters V8 på 480 hästkrafter, väger 1 150 kilo och betingar ett värde på 3 miljoner kronor.

Mästerskapet börjar på Silverstone första helgen i maj och avslutas preliminärt i Italien i slutet av oktober.

– Jag är oerhört glad att vara tillbaka i den internationella racingen igen, säger Edward. Vi kommer att presentera satsningen närmare lite längre fram då det även kommer att framgå vilka sponsorer som står bakom.

Utöver EM-serien kommer Edward att tävla i 24-timmars loppet på Nürburgring och ett par andra långlopp i Tyskland. Där kommer han att få sällskap i teamet av Richard Göransson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!