Intervju: Oliver Solberg

Pojkrummet är ostädat och domineras av en affisch på en rallybil. Ishockeytröjan är Alexander Ovechkins från Washington Capitals. Två stora tv-spel står redo. Så långt kunde det här vara hemma hos vilken 19-åring från Värmland som helst. Men bilen på bilden är hans egen och det är han som kör. Och i ett hörn finns ett bromsok med tillhörande bromsskiva för att ge bilsimulatorn exakt rätt känsla. Välkommen hem till Oliver Solberg.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Om du kliver in hos genbanken för att plocka ut en stor summa rally­talang är det en stor chans att du får med dig killen som sitter mitt emot mig i köket hemma på ­gården i Mitanderfors.
Oliver Solbergs pappa Petter är flerfaldig världsmästare i rally och rallycross. Farbror Henning tillhörde världs­eliten i rally i tiotalet år och mamma Pernilla, född Walfridsson, kommer från en stor bilsportsläkt i Värmland. Pernilla tillhörde själv en skara unga talanger som knackade på ­dörren till VM-serien. Pernilla och jag spekulerar lite i när det nu var som jag intervjuade henne, Daniel Carlsson och Christoffer Nilsson inför något av alla de Svenska rallyn där vi hoppades på svenska genombrott.
– Va, mamma, har du blivit intervjuad, utbrister Oliver.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!