Foto: 2015 Getty Images

Jaguar Land Rover sägs vara köpsugna på Silverstone

Mer klassisk racermark än Silverstone är svår att hitta. Nu kan den omtyckta banan vara på väg att hamna i händerna på Jaguar Land Rover.

Enligt bland annat Birmingham Post sägs biltillverkaren Jaguar Land Rover vara intresserade av att köpa den klassiska racerbanan Silverstone Circuit för motsvarande 295 miljoner kronor.

Jaguar Land Rover ska enligt uppgift ha planer på, om ett köp genomförs, att vidareutveckla banan med omnejd genom att bygga ett varumärkescentrum där VIP-kunder kan exempelvis hämta sina nya bilar, uppföra ett Jaguar Land Rover-museum samt etablera ett hotell med 200 rum. Enligt Financial Times är Jaguar Land Rover beredda att investera knappa 700 miljoner kronor i upprustningen av banan.

Den indiskägda brittiska biltillverkaren ser framför sig hur de ska använda banan i sin utveckling av bilar, dock inte i sådant omfång att banan förlorar sitt huvudsyfte, det vill säga att vara en motorbanan för tävling.

Silverstone är en av de mest klassiska racerbanor som finns i världen. Sedan 1948 har Storbritanniens Grand Prix körs på Silverstone (innan körde man på ovalbanan Brooklands). Senast man körde var där var den 5 juli i år då hemmaföraren Lewis Hamilton segrade i sin Mercedes.

Utöver Formel 1 körs många andra klasser på Silverstone, bland annat MotoGP, europeiska Le Mans-serien, Formel 2, Formel 3, Formel 3000, BTCC och många andra.

Jaguar Land Rovers huvudkontor i Coventry ligger bara drygt sex mil från Silverstone.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!