Foto: Mediaempire

Jakten på Porsche-förare fortsätter!

Det är bara några veckor tills STCC och TTA drar igång sina respektive mästerskap på de svenska banorna. Och jakten på att få förare till just sitt event är hård, inte minst på Porsche Carrera-fronten.

I dag kom ett öppet brev från förarföreningen i Carrera – GT Cup där sjutton förare skriver under och säger att de avser att köra det mästerskapet som drivs av TTA och är helt nytt för året.

 Samtidigt pågår just i detta nuet ett STCC-test på Mantorp Park dit även hugade Carrera Cup-förare inbjudits. Av livetimingen kan vi utläsa att minst fem Carrera Cup-bilar finns på plats och att minst två av dem är förare som aviserat att de ska köra Carrera – GT Cup, nämligen Peter Jervemyr och Arne Jörgensen.

 Att man har sagt att man ska köra Carrera – GT Cup utesluter inte att man kan dubblera och köra även Carrera Cup i STCC:s regi, det är bara de ekonomiska musklerna som sätter gränsen.

 Rasmus Bjerén, mediaansvarig för Carrera Cup, vill inte säga hur många de har anmälda i nuläget utan säger bara att de har ett gäng. Vilka eller hur många är inte officiellt.

 För den tredje Porsche Carrera-klassen, GT Challenge för äldre bilar (996), ser det dock dystert ut. Den ska enligt plan drivas av Kristoffersson Motorsport vid SSK:s tävlingar men till helgens premiär på Kinnekulle Ring hade inte en enda förare anmält sig och klassen har ställts in.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!