Foto: From the collections of Ford Motor Company

James Hunts VM-titel 1976 firas

Racinglegenden James Hunts Formel 1-titel för 40 år sedan uppmärksammas på flera fronter i hemlandet.

Har du bokat weekendresa till London den första helgen i november? Då får du sällskap av 450 000 andra bildårar på Regent Street. Så många besökte nämligen Regent Street Motor Show förra året och inte lär det bli färre i år när man lyfter fram att det är 40 år sedan James Hunt vann Formel 1 VM. På plats kommer hans McLaren M23 (och hans son Freddy) vara men även andra Formel 1-bilar.

Hela gatan, från Piccadilly Circus till Oxford Circus, kommer att vara stängd för trafik under lördagen och förutom Formel 1-bilar kommer även mer jordnära bilar exponeras, från dess barndom till morgondagens fordon.Arrangören Royal Automobile Club gör stor affär av att Formel 1-bilar är tillbaka på Londons gator, synd bara att de står still. Ni kanske minns 2004 då Formel 1-eliten körde uppvisningsvarv i staden i ett försök att göra serien mer folklig. Vår PeO Kjellström minns, han rapporterade från eventet och stammar än i dag när man för det på tal. Att köra Formel 1-bil mitt i stan var då unikt, i dag är det vardagsmat – till och med i Örebro.Årsdagen, den 24 oktober, av James Hunts världsmästartitel uppmärksammades även av hans gamla stall McLaren som släppte en film i ämnet som inte direkt kan beskrivas som en regelrätt dokumentär. Den ser du här nedan.James Hunt var även känd som Formel 1-scenens playboy och festare. Många minns också när han hjälpte svenske Ronnie Peterson ur sin brinnande Lotus under Italiens Grand Prix 1978. Dock förgäves, Ronnie dog dagen efter. James Hunt tappade fokus efter olyckan och slutade köra Formel 1 mitt under säsongen 1979. James Hunt dog 1993.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!