Foto: Team Tidö

Jättechans för årets Formel Renault 1,6-mästare

Erik Johansson, segrare i årets Formel Renault 1,6, har tagits ut till 2013/2014 års upplaga av FIA Institute Young Driver Excellence Academy.

Johansson tilldelas en av bara tio platser i den prestigefyllda akademin, där han vid nyss fyllda 17 år dessutom blir den yngste av samtliga deltagare. 

Bland medlemmarna i den jurypanel som valt ut Johansson – och som också kommer att närvara under vinterns sammankomster – märks bland andra den tidigare Formel 1-föraren och dubble Le Mans-vinnaren Alex Wurz, samt rallykartläsaren Robert Reid.

FIA Institute Young Driver Excellence Academy syftar till att genom en rad aktiviteter främja utvecklingen hos särskilt talangfulla juniorförare. På programmet står renodlade prestandainslag som fysikträning och körteknik, men också ämnen som trafiksäkerhet och ansvarstagande.

Timmy Hansen var utvald till FIA Academy förra året och säger att han aldrig varit där han är i dag, EM-tvåa i rallycross, utan detta.

– Det var oerhört nyttigt och nu är det bara upp till Erik Johansson att ta till vara den chans han fått, säger Timmy Hansen till Teknikens Värld.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!