Jimmy Eriksson till GP3

Den regerande tyske Formel 3-mästaren Jimmy Eriksson är klar för nästa steg i formelbilskarriären. Det blir GP3 som körs som supportklass till Formel 1.

21-årige Eriksson har skrivit på för brittiska Status Grand Prix, som kört hem näst flest segrar av samtliga team i mästerskapets treåriga historia.

Jimmy Erikssons intåg i GP3 sammanfaller med introduktionen av den nya bil – GP3/13 – som ska användas i serien under de närmaste åren, och som förväntas bli minst tre sekunder per varv snabbare än fjolårets bilar.

Eriksson blir den förste svensken någonsin att tävla i GP3, som tidigare har fostrat blivande Formel 1-förare som Valtteri Bottas och Esteban Gutiérrez.

GP3-premiären 2013 äger rum i samband med Spaniens Grand Prix i Barcelona den 10-12 maj. Totalt ska 16 race fördelade på åtta tävlingshelger avgöras under säsongen, med final på spektakulära Yas Marina Circuit i Abu Dhabi i november.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!