Jimmy Eriksson tysk Formel 3-mästare

Jimmy Eriksson är mästare i tyska ATS Formula 3 Cup 2012. Den 21-årige Lotusföraren slog till med dubbla pole position vid tidskvalificering på Hockenheim på fredagen. Det räckte!

Jimmy Eriksson, som är bosatt och uppvuxen i Tomelilla i Skåne, är den förste svensken att vinna den tyska Formel 3-titeln.  

Tidigare totalsegrare i mästerskapet inkluderar den sjufaldige Formel 1-världsmästaren Michael Schumacher, Jarno Trulli, Le Mans-legenden Tom Kristensen och nuvarande DTM-ledaren Gary Paffett. 

Andra svenskar som tagit prominenta Formel 3-titlar utanför Sverige är Gunnar Nilsson, brittiska F3 1975, Stefan Johansson, brittiska F3 1979, och Marcus Ericsson, japanska Formel 3, 2009. 

– En helt otrolig känsla, det här är utan tvekan den viktigaste framgången så här långt i min karriär, jublar Jimmy Eriksson. Det har varit en lång och tuff säsong. Att dessutom kunna göra det på det här sättet – med dubbla pole position i säsongens sista kval – är helt fantastiskt.  

Tävlingshelgen på Hockenheim fortsätter med två race i morgon lördag, innan säsongens sista tävling avgörs på söndag eftermiddag. 

Allt detta kan du följa på www.formel3.de.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!