100326 jimmy johansson

Jimmy Johansson kör Audi R8 LMS

Jimmy Johansson gick från framhjulsdrivna VW Polo och Seat Leon till Porsche 911. Nu är det dags för nästa steg – Audi R8 LMS i tyska GT-mästerskapet.

Omställningen från framhjulsdrivet till bakhjulsdrivet var stor och det tog en stund innan Jimmy Johansson kom underfund med körtekniken. Närmare bestämt halva säsongen och först vid den holländska deltävlingen i Carrera Cup-mästerskapet blev det en pallplats.

Till 2010 har det jobbats hårt för att hjälpa Jimmy till nästa steg i karriären. Nu är allt på plats och vi kommer att se Jimmy bakom ratten på en AUDI R8 LMS i det tyska GT Mästerskapet.

Det är ingen hemlighet hemlighet att det finns en dröm om att nå till DTM. Med detta i åtanke har kontakt knutits med Audi. Det är dessutom så att bilen kommer att drivas i samarbete med Phoenix Racing, som är ett av Audis team i DTM- mästerskapet, vilket gör att Jimmy kommer ha direkt kontakt med både mekaniker och ingenjörer från DTM, säger Jimmy´s manager Joakim Wiedesheim.

- Det är en häftig chans jag har fått och det känns verkligen skönt att äntligen veta att jag kommer kunna köra ytterligare en säsong på den här nivån för det såg länge mörkt ut. Jag är mer förberedd än någonsin och jag vet att förutsättningarna finns då mästerskapet förra året vanns av just en Audi R8 LMS, ler Jimmy.

Kontraktet i nuläget sträcker sig över de första fem helgerna med tio heat och teamet arbetar fortfarande med att finansiera de återstående två helgerna men Wiedesheim är övertygad om att detta kommer att lösa sig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!