061024_jimmy

Jimmy Johansson också till Seat Supercopa

Svensken Jimmy Johansson, redan klar mästare i tyska Polo Cup,kommer att få det svettigt vid tyska DTM-finalen 28-29 oktober. Utöver att han kör sin sista tävling i Polo Cup, tävlar han också som gästförare i Seat Leon Supercopa. Denna cup ses som nästa steg och 22-årige Jimmy Johansson får chansen efter sex segrar och två andraplatser i Polo Cup.

- Jimmy Johansson har genom sina insatser i Polo Cup klart bevisat att han är redo för nästa steg i sin karriär. Seat Leon Supercopa är ett sådant och att delta som gästförare bör hjälpa honom att redan nu förbereda sig på en möjlig satsning där, säger Volkswagen Motorsports chef Kris Nissen. 

Själv är Jimmy mycket entusiastisk inför denna nya utmaning: 

- Att vara gästförare är ett trevligt sätt för mig att kunna bevisa vad jag kan inför den kommande säsongen, säger han. Seat Leon Supercopa har flera starka deltagare och är en riktig utmaning. Jag ser verkligen fram emot att sätta mig i den 300 hk starka Seat Leon-bilen. 

Jimmy Johansson är inte den förste Polo Cup-föraren som får chansen att vidareutveckla sig via Seat Leon Supercopa. Till exempel leder René Rast, som segrade i Polo Cup 2005, årets upplaga av Seat Leon Supercopa. 

Som vi tidigare berättat kommer en annan svensk, Micke Jansson, att köra Seat Leon Supercopa nästa säsong. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!