060904_polo

Jimmy Johansson tysk VW Polo-mästare!

Jimmy Johansson är klar mästare i tyska VW Polo Cup efter helgens första race på holländska Zandvoort. Seriens andre svensk, Patrik Olsson, vann tävlingen och ligger tvåa totalt. Vilken härlig svensk dominans!

Jimmy Johansson startade från en femte startposition efter att ha chansat en del på kvalet .

- Jag trodde att det skulle finnas kvar en del fukt på banan under morgonen när vi körde kvalet så jag chansade på andra krängningshämmare och ett lufttryck i däcken som skulle passa en fuktig bana. Dessvärre torkade det upp snabbare än vad jag trodde så det blev inte den startplats som jag hoppats på, sa Jimmy efter kvalet. Nar starten gick så tog Jimmy direkt en position och var fyra ut efter första kurva för att bevaka sin position under ett antal varv. Cupledningen hade beordrat ut samtliga bilar på regndäck då man förutsåg att det skulle börja regna under heatet.

- Det var ett riktigt beslut som man tog men det dröjde till halva heatet innan banan började bli våt så jag valde att inte köra slut på mina regndäck för tidigt, berättade Jimmy som smet upp på en tredje plats när tyske Steffen Faas missade i en kurva med fem varv kvar. Regnet tilltog något och Jimmy kunde attackera Niclas Kentenich som fick ge sig och var uppe bakom ledande Patrik Olsson.

- Det var en lucka på knappt två sekunder till Patrik men jag valde att i stället se till att skaka av mig Kentenich för att säkra andra platsen och därmed också säkra mästerskapstiteln som första icke tysk förare, kommenterade en jublande glad Jimmy . Nästa säsong kör troligen Jimmy Johansson Seat-cupen i Tyskland. Ett steg ytterligare mot en DTM-sits.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!