09520-jimmy-24h-scirocco

Jimmys snabba varv runt Nürburgring

I helgen avgörs det tuffa 24-timmarsloppet på Nürburgring. Förra året vann svensken Jimmy Johansson i en VW Scirocco och här kan du följa honom ett helt varv runt den drygt två mil långa banan.

Det dygnslånga loppet lockar hundratals förare varje år, många från Sverige. Tyvärr krockar årets tävling med STCC på Karlskoga så förarna där kan inte deltaga.

Förutom Jimmy Johansson i Scirocco kör Mattias Ekström i en Audi R8 GT3 och får räknas till de som kan segra. Dit hör faktiskt även det helsvenska Porsche 996-gänget med startnummer 32 som har stor ring-rutin: Anders Levin, Martin Morin, Carl Rydqvist och Peter Thelin.

Ett annat Porschegäng, med startnummer 33, är Christer Pernvall, Claes Lund och Hans Andreasson och därutöver förekommer det lite enstaka svenskar i bilar som delas med andra nationaliteter.

För musen över spelaren nedan, klicka på play-knappen när den dyker upp.

 

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!