Foto: Gruppe C GmbH

Joel Eriksson utesluten – men segrade!

Joel Eriksson, vår svenske Formula 4-förare, blev utesluten vid deltävlingen i ADAC Formula 4 på EuroSpeedway Lausitz. Men reste sig och tog ändå årets femte seger.

Efter att ansetts ha kört för fort under rödflagg i kvalet uteslöts Joel Eriksson helt och hållet från lördagens första heat. Ett i sanning tufft beslut.

I deltävling två fick han dock vara med och från en tredjeplats på gridden körde han upp sig till seger.

Uteslutningen fick också till följd att Joel Eriksson tvingades starta sist i helgens tredje race då han inte hade någon kvaltid. Från startruta 34 gjorde han en suverän uppkörning till nionde plats och lyckades därmed ta två viktiga poäng.

Insatsen innebär att Joel Eriksson behåller den sammanlagda ledningen, om än bara fyra poäng före australiensaren Joey Mawson, när säsongen nu har nått sin mittpunkt. Den andra halvan av årets mästerskap inleds på klassiska Nürburgring 14-16 augusti.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!