Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

Joel Eriksson VM-tvåa i Formel 3

Joel Eriksson, som i år tävlat i DTM, gjorde ett inhopp i Formel 3 när den prestigeladdade tävlingen i Macau kördes. Loppet räknas som inofficiellt VM och Joel slutade tvåa efter Dan Ticktum.

– Jag kom hit med målsättningen att vinna och med tanke på det är jag förstås lite besviken, säger Joel Eriksson. Men det är som det är i Macau

 och den här gången hade Dan Ticktum alla pusselbitar rätt medan jag hade lite problem med balansen i bilen.Racet i Macau kunde genomföras först efter ett längre avbrott sedan tyskan Sophia Flörsch kraschat våldsamt in i en funktionärspostering. Fem personer, inklusive Flörsch, skadades men alla otroligt nog lindrigt.

https://twitter.com/SophiaFloersch/status/1064122586194485248Samtidigt med Formel 3-tävlingen kördes finalen i WTRC där 

Thed Björk hade chansen att bli mästare. Men han hade en usel helg i sin Hyundai och föll ned till sjätteplatsen i sammandraget. Gabriele Tarquini, även han Hyundai, vann mästerskapet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!