Johan Kristoffersson i DTM-test för Audi

23-årige Johan Kristoffersson provkörde för Audi Sport och Team ABT Sportsline under ett två dagar långt testpass.

Racinglöftet Johan Kristoffersson från Arvika kan vara Sveriges nästa hopp i tyska standardvagnsmästerskapet DTM. Under två dagar har Johan Kristoffersson nämligen testkört för Audi Sport och Team ABT Sportsline. 

 – En fantastisk känsla att få köra en riktig DTM-Audi, något som för bara några månader sedan stannat vid en dröm har nu blivit verklighet, säger Johan Kristoffersson på sin hemsida kms-racing.com.

 Totalt fick den Kristoffersson köra 40 varv runt Monteblanco-banan och tog sig nästan hela vägen till startfältet inför säsongen 2012. Här fick han se sig besegrad av 21-årige fransosen Adren Tambay som fick den sista platsen i Audis föraruppställning för årets säsong.

 Men det kan trots allt bli V8 och Audi för den unge svensken i alla fall, närmast väntar testkörning för racingserien V8 Superstars där han hamnar bakom ratten till en Audi RS5. 

 Här hemma i Sverige förbereder sig Johan Kristoffersson inför kommande STCC-säsong där han parallellt med V8 Superstars kommer köra för Team biogas.se i en Volkswagen Scirocco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!