Foto: McKlein/Volkswagen

Johan Kristoffersson klar för WTCR

Vi har hintat om det tidigare och i dag blev det officiellt. Dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kör WTCR nästa säsong.

Det är mycket Johan Kristoffersson nu. Han har gått vidare till slutomgång i Jerring-priset. Han ska köra Volkswagen Polo R5 i rally, förhoppningsvis även Svenska Rallyt och så nu WTCR. I den klassen återfinns redan Thed Björk i Cyan Racing.

Efter att Volkswagen tackade för sig i rallycross-VM stod Johan utan jobb 2019. Men det verkar som om tyskarna ogärna tappar sin guldpojke för det är Volkswagen som står för finanserna i WTCR.

Regerande världsmästare i rallycross är Johan Kristoffersson, för andra året i rad. Något tredje blir det inte. Foto: FIAWorldRallycross.com

Johan kommer dock inte att köra i ett officiellt fabriksteam utan för Sébastien Loeb Racing i en Golf  GTI TCR. Klara teamkamrater är Rob Huff och Mehdi Bennani. En fjärde förare presenteras senare.

Och varför skulle inte Johan kunna bli mästare även i WTCR. Han har vunnit STCC, Porsche Carrera Cup och V8 Superstars och är lika duktig på asfalt som på grus. WTCR kör inte om en VM-titel. Ännu, är det bäst att tillägga.

Johan har dock inte övergett planerna på en återkomst till rallycrossen, då gärna när/om det blir med elbilar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!