Foto: Johan Kristoffersson via Twitter

Johan Kristoffersson mot VM-guld i rallycross

Arvikasonen Johan Kristoffersson, VW, står bara några trappsteg från att bli världsmästare i rallycross. I helgen vann han sin tredje raka seger i Kanada.

Johan Kristoffersson är i sitt livs form och utklassade motståndet vid VM-deltävlingen i Kanada. Full poängpott i kvalet och finalvinst ger honom en trygg ledning i VM till teamkamraten Petter Solberg i PSRX Sweden och det ska väl mycket till innan gutten sätter käppar i hjulet för ett guld.

Kristoffersson dominerade helgen, full poängskörd och inget verkar kunna stoppa honom. Petter Solberg tvåa i mål i A-finalen där tyvärr Timmy Hansen, Peugeot, tvingades bryta med mekaniska problem.

Sak samma för Mattias Ekström, Audi, som efter en stark säsongsledning halkat efter. Han fick nu kopplingsproblem i semifinalen och klarade inte finalplats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!