Johan Kristoffersson tävlar för Audi 2012

Det unga racinglöftet Johan Kristoffersson, 23 år, från Arvika, är nu klar för sin första stora internationella uppgift. Parallellt med sitt uppdrag i STCC kommer han att köra den populära racingserien V8 Superstars i en nybyggd Audi RS5.

V8 Superstars visar upp ett imponerande startfält med hela 34 förare fördelat på 10 olika bilmärken. Serien har mottagits med enormt intresse och kommer att sändas av 191 TV kanaler i 175 länder varav 36 länder kan se tävlingarna live. I Sverige kan vi se det på Viasat Motors.

 –En fantastisk chans för mig att komma ut i Europa, tävla på klassiska racerbanor med Audi, ett bilmärke jag vuxit upp med, bättre än så kan det knappast bli, säger Johan Kristoffersson. 

 V8 Superstars har inför årets säsong vuxit fram som en av Europas mest intressanta racingserier.Den relativt nystartade serien har sitt säte och ursprung i Italien men har nu allt eftersom intresset växt brett ut sig med deltävlingar i flera mellaneuropeiska länder. Totalt körs nio deltävlingar i mästerskapet med premiär på klassiska Monza banan i Italien och avslutande final på Sentul International Circuit i Indonesien. 

 V8 Superstar har blivit enormt populärt startfältet innehåller hela tio märken: Audi, BMW, Mercedes, Jaguar, Maserati, Lexus, Chrysler, Cadillac, Chevrolet och Porsche kommer att tampas om segern i 2012 års V8 Superstars-serie.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!