051206_jtcc

JTCC kör miljövänligt 2006

Bilracingserien STCC:s juniorklass JTCC kommer att köra med det miljövänliga bränslet E85 från och med nästa säsong. Ett besked från STCC AB som mottagits mycket positivt av de tävlande.

Från och med säsongen 2006 kommer samtliga bilar i STCC:s juniorklass JTCC att köra med det miljövänliga bränslet E85. E85, som består av 85 % etanol och 15 % bensin, används redan av ett antal deltagare i klassen men blir till nästa säsong ett krav.

- Det här är ett led i vårt arbete för miljön och för att skaffa erfarenhet för framtiden, säger STCC AB:s tekniske chef Johnny Haraldsson. På sikt kanske även E85 kan användas i STCC, fortsätter han.

Det handlar om en ganska enkel justering för teamen. Motorerna mappas om för att klara etanoldrift. Beslutet har fått mycket positiva reaktioner från de tävlande.

- Vi möter bara positiva reaktioner på det här beslutet och hoppas naturligtvis att det slår väl ut, avslutar Haraldsson.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!