Foto: Hansen Motorsport

Juniorer slog till i rallycrossfinal

Unga svenska förare slog till rejält vid den avslutande EM-tävlingen i rallycross i tyska Buxtehude utanför Hamburg. Det blev två svenska segrar.

Kevin Hansen, yngste son till Kenneth Hansen, vann nya Junior klassen i rallycross, JRX-Cup, i sin Citroen DS3 JRX. Efter en överlägsen vinst i den avslutande deltävlingen tog fjortonårige Kevin också den sammanlagda segern före sin svenska landsmaninna Magda Andersson. 

I klassen Supertouring blev det seger för en annan avkomma till en av svensk rallycross stora. Robin Larsson, pappa heter Lars ”Stinsen” Larsson, vann A-finalen. Redan korade europamästaren Anton Marklund var inblandad i en startsmäll i finalen och bröt. Samtidigt kan vi konstatera att de något äldre förarna inte heller gjorde bort sig. Stig-Olov Walfridsson blev trea i A-finalen i tungviktsklassen Supercar. Ett bra resultat i en annars tung säsong med tre (av tio) nollpoängare i bagaget. 

Peter Hedström blev sjua i A-finalen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!