Foto: erc24.com

Juniorerna håller fanan högt i rallycross-EM

Det är återigen de svenska juniorerna som försvarar de blå-gula färgerna bäst i rallycross-EM. Anton Marklund blev tvåa i Ungern och anför även totalledningen.

Anton Marklund har varit ett av säsongens stora utropstecken i rallycross-EM. Han står allt som oftast på prispallen i den nya klassen Supertouring. I Ungern blev det alltså en andraplats. 

Robin Nilsson i en Peugeot 207 slutade sexa i A-finalen och namnen Robin Larsson kunde ha blivit bättre än så. Denne vann ju senaste deltävlingen och var nu näst snabbast i andra kvalomgången. Tyvärr fick han punktering i den första och mekaniska problem i den tredje så han blev åskådare till A-finalen. 

För de lite äldre herrarna, som tävlar i stora klassen, gick det inte så bra. Stig-Olof Walfridsson och Peter Hedström bröt båda i B-final. Ryssen Timur Timerzyanov som tävlar för Kenneth Hansen Motorsport segrade.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!